Bijspijker avond!

In de winter wordt er natuurlijk minder gevlogen. Daarom worden er dan 4 bijspijkeravonden voor luchtvaartfans georganiseerd!

Eerst een hapje eten in The Hangar

Vooraf werd er met een aantal mensen gegeten in The Hangar en aansluitend werd de bijspijkeravond om 19.30 uur voortgezet in de vergaderruimte in de hangaar van Gert Post.

Bijspijkeren op het gebied van de Meteo

Voor luchtvaartfans stond bijspijkeren op het gebied van de Meteo op de agenda. De gastspreker was Bert Holtslag, professor Meteorologie en Luchtkwaliteit aan de Wageningen Universiteit. Op een voor iedereen begrijpelijke manier heeft Bert een aantal aspecten van het weer behandeld die in het algemeen en specifiek voor de luchtvaart belangrijk zijn. Daarbij werd door de gastheer, Reinoud Dirksen, een kleine multiplechoicetest gehouden om de parate kennis van de aanwezige piloten en belangstellenden te testen.

Bert Holtslag, professor Meteorologie en Luchtkwaliteit

Bert heeft impressies laten zien van de wijze waarop hij de theorie inzake de meteorologie duidelijk maakt aan studenten. Leuke bewegende beelden van het ontstaan van een koudefront en dergelijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *